OCMW Zele Sitemap  l  Contact  l  Zoeken  

telefonie, televisie: durf vergelijken!  

 
   


Campagne ‘telefonie, televisie : durf vergelijken’: 
 
De FOD (Federale Overheidsdienst) economie voert een campagne gericht op alle burgers om hen de nodige hulp te bieden om de prijzen voor telefonie en televisie van de diverse operatoren te vergelijken. Daarbij gaan ze op zoek naar de beste prijs en wordt er gebruik gemaakt van de vergelijkingssimulator van het BIPT: www.bestetarief.be
 
Wat is het bestetarief.be?
 
Het BIPT (De Belgische regulator voor de postdiensten en de telecommunicatie) lanceerde recent een website die telefonie- en internetabonnementen vergelijkt. Op Bestetarief.be kan u in korte tijd zien welk abonnement het best bij u past.
Deze website helpt u als consument bij het bepalen van het voordeligste tarief voor zowel vaste telefonie, gsm als voor internettoegang. Onderzoeken tonen namelijk aan dat mensen tot 25 procent kunnen besparen op hun gsm-factuur wanneer zij een vergelijking maken tussen de verschillende aanbiedingen. Ook voor internet is zelfs meer dan de helft beter af met een veel goedkoper abonnement.
 
De vergelijk bevat zowat alle grote en kleine telefoon-en internetoperatoren. Bij opstart van de website werden er veertig tariefplannen voor vaste telefonie opgenomen, 180 mobiele tariefplannen (inclusief prepaid-aanbiedingen) en 66 internetabonnementen. De operatoren houden zelf de aanbiedingen actueel en ook huidige promoties worden meegeteld. Zo krijgt u steeds een actueel beeld bij het uitvoeren van de test.
 
 
Wat heb ik nodig om de test uit te voeren?
 
De vergelijking maken gaat snel maar vraagt wel gegevens over het dagdagelijks telecomgebruik.
Daarom neemt u best de meest recente factuur van uw telefoon-en of internetoperator bij de hand. Daardoor krijgt u een test op maat van uw verbruik.
 
 
 

 


 Voor hulp bij kleine huishoudelijke taken of info over het hulp- en dienstverleningsaanbod in Zele.
 

 
 
  
 
 
Het Zeelse aanbod aan hulp- en dienstverlening duidelijk en volledig voor u in kaart gebracht
 
 
Vind de juiste zorgverleners, woonzorg en bijsluiters in één handige sociale netwerkkaart van België