OCMW Zele Sitemap  l  Contact  l  Zoeken  

Drugpunt  

 

 

Drugs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Niet alleen illegale producten als cannabis, XTC en speed, maar ook legale drugs zoals alcohol, tabak en medicatie zijn wijd verspreid. Ze worden dagelijks gebruikt door jongeren en ouderen. Vaak zonder problemen, nu en dan met serieuze moeilijkheden tot gevolg.

Drugpunt is de roepnaam van acht Oost-Vlaamse intergemeentelijke drugpreventiediensten die problemen door druggebruik helpen voorkomen. De Drugpunten werken lokaal op maat, maar hanteren daarbij dezelfde principes.

 

Drugpunt hanteert twee strategieën:

 

De werking van Drugpunt is vertrouwelijk en gratis.

 

Drugpunt als preventiedienst

 

Drugpunt is vooral een preventiedienst. Dat betekent dat we door actie te ondernemen drugproblemen willen voorkomen. Dat betekent niet dat we druggebruik proberen te verhinderen: we leven nu eenmaal in een druggebruikende maatschappij waarin mensen hun eigen vrijheid en verantwoordelijkheid hebben.

 

Ben je werkzaam in een school, bedrijf of vereniging? Wil je graag preventief aan de drugproblematiek werken door een preventieactiviteit te organiseren of door preventieve accenten te leggen in de dagdagelijkse werking?

Dan ben jij diegene die we zoeken!

 

 

Begeleiding: vroeginterventie

 

  • Stel je je vragen bij je eigen druggebruik of dat van iemand uit je omgeving?
  • Voel je dat het de verkeerde kant uitgaat?
  • Ontstaan er conflicten door druggebruik?
  • Vind je nergens begrip of kan je er moeilijk over praten?

  

Bij Drugpunt kan je terecht voor begeleiding bij beginnende drugproblemen. Bij verslavingsproblematieken zoeken we samen naar geschikte hulpverlening. Drugpunt is er voor jongeren tot 25 jaar en hun omgeving. Familie of vrienden die met druggebruik geconfronteerd worden, kunnen bij Drugpunt terecht, ook al is de gebruiker zelf niet in begeleiding. Alle gesprekken zijn steeds volledig vertrouwelijk en gratis. Het uitgangspunt is niet-veroordelend: door open te kunnen praten over (drug)problemen, kunnen we tot nieuwe inzichten komen.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij:

 

Drugpunt Lokeren - ZELE- Berlare
Fien Engels:
0485/91 00 11

fien.engels@drugpunt.be

 

 

OF

 

De Druglijn

Tel. 078 15 10 20

www.druglijn.beVoor hulp bij kleine huishoudelijke taken of info over het hulp- en dienstverleningsaanbod in Zele.
 

 
 
  
 
 
Het Zeelse aanbod aan hulp- en dienstverlening duidelijk en volledig voor u in kaart gebracht
 
 
Vind de juiste zorgverleners, woonzorg en bijsluiters in één handige sociale netwerkkaart van België